FAQ

Mijn pakketje

Jij hebt een lekker pakketje ontvangen, misschien gekregen of zelf besteld, maar jij hebt een vraag? Bekijk deze FAQ pagina! 

Je vraagt je misschien af wat zit erin? Mag ik dit eten? Wat is het verhaal achter deze cookies? Kan ik het ook bestellen voor een ander? Of je hebt wellicht een andere vraag! Niet gevonden wat je zocht? Neem dan even contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Hoelang zijn de koeken houdbaar?

Alle koeken zijn houdbaar, vanaf de dag van verzenden tot 14 dagen, buiten de koelkast. Je kunt de koeken ongeveer 5 minuten verwarmen in een oven van 170 ˚C. Hierdoor worden de koeken weer vers!

Hoe kan ik de koeken het beste bewaren?

Alle koeken zijn houdbaar, vanaf de dag van verzenden tot 14 dagen, buiten de koelkast. Je kunt de koeken ongeveer 5 minuten verwarmen in een oven van 170 ˚C. Hierdoor worden de koeken weer vers!

Zijn de koeken ook glutenvrij te bestellen?

Nee, helaas. Wij zijn voor nu even gestopt met het maken van ons glutenvrij assortiment. Wel hopen wij dit eind van het jaar weer in het assortiment te hebben.

Ik heb geen bevestiging van mijn bestelling gehad!

Wat vervelend! Misschien is de bevestigingsmail in je spam beland? Zo niet, dan kan je een mail sturen met je naam en adres naar info@koekenkruimels.nl om dit te melden. Dan zorg ik ervoor dat je alsnog een bevestiging ontvangt.

Koeken per brievenbus? Hoe werkt dat?

De koeken worden verpakt in een voedselveilig ‘plastic’ verpakking. Deze ‘plastic’ verpakking is gemaakt van planten waardoor deze composteerbaar is. Dan worden ze in een brievenbusdoosje – gemaakt van gerecycled karton – gedaan. En deze verstuur ik met de post naar je toe.

Ik verzend alle bestellingen met PostNL. Zodra we de pakketjes aan de bezorger hebben meegegeven krijg je een track&trace-code toegemaild. Het is mogelijk dat bevestigings- of verzendmails in je spam terecht komen.

De bestellingen in Dordrecht breng ik hoogstpersoonlijk langs op de fiets. 

Wat is de verzendtijd?

De verzenddag van onze koeken zie je onder de navigatiebalk. Die dag gaan ze met PostNL mee en dan worden ze over het algemeen de dag erna bezorgd!

Uiteraard kan het soms vertraging oplopen. Wij kunnen voor vertraagde pakketjes geen vergoeding of andere compensatie aanbieden.

Mocht er een koek missen of is je bestelling niet compleet, meld dit direct bij ons en maak even een foto als bewijs. Na de controle storten wij het bedrag van het missende product terug op je rekening, we sturen de koek dus niet na.

Helaas kunnen pakketjes en de inhoud beschadigd geleverd worden. Alle koeken worden in goede staat verstuurd en onderweg kan er wat fout gaan. Hier kunnen wij helaas geen vergoeding voor geven omdat koeken altijd breekbaar zullen blijven. Gelukkig doet breuk niks af aan de smaak!

Wat zijn de verzendkosten?

Verzending vind alleen plaats in Nederland. Wanneer je tot zes koeken bestelt (minimaal 3) betaal je €3,95 verzendkosten (brievenbuspakketje). Wanneer je meer dan 6 koeken bestelt betaal je € 6,95 verzendkosten.

Bestel je voor verzending in Dordrecht? Dan betaal je € 3,95 en kom ik het op mijn fietsje bij je brengen!

Huisdieren

In de meeste van onze koekjes zit chocolade verwerkt. Chocolade bevat de stof Theobromine, deze kan dodelijk zijn voor honden en mogelijk andere huisdieren. Mocht je een pakketje willen sturen naar iemand die een huisdier heeft, waarschuw hem of haar dan even dat het pakketje via de brievenbus wordt bezorgd.

Ik wil toch meer...

  • Je kunt meer te weten te komen over ons bedrijf door een kijkje te nemen op de over ons pagina
  • Of wil jij gelijk kijken wat wij voor lekkers we verkopen? Klik dan hier
  • Aanvraag voor een grote bestelling of staat je vraag er misschien niet bij? Ga dan naar onze contact pagina

Heb je deze al gezien?